dimarts, 28 d’abril del 2015

Aplicació Lectura rápida


Els informes PISA que es realitzen cada any al nostre país ens mostra un baix índex en lectura. Per aquesta raó trobo interessant treballar a l'aula per poder millorar els resultats.
Una de les proves realitzades en relació a la lectura és la velocitat lectora. Existeixen diverses aplicacions que ajuden als alumnes a treballar la velocitat lectora a través d'una série d'exercicis.

Lectura ràpida  és una aplicació gratuïta que permet als infants d'Educació Primària a treballar i millorar la velocitat lectora. Aquesta aplicació es pot descarregar tant en dispositius móvils com tablets i conté diverses activitats que potencien aquells aspectes que influeixen en la velocitat de lectura com el moviment dels ulls o la percepció visual de la lectura.

En una de les activitats d'aquesta aplicació apareix uns contes on la lletra va pujant a una determinada velocitat. Es tracta que el infant ha d'anar llegint el conte i adequar la velocitat per tal de poder llegir-ho abans que marxi.
En altra activitat com el Rango de visión apareix una sopa de lletres i un punt en mig i mirant fixament al punt hem de poder visualitzar les 4 lletres que parpellejar i donar-li a la tecla "FALLO" si aquestes quatre lletres no són les mateixes.

La Tabla de Schulte és una taula que apareixen números del 1 al 25 i es tracta de anar clicant els diferents números en ordre (1, 2, 3... 25).

Lectura ràpida pot ser una aplicació descarregada a les tablets de l'escola i així poden millorar la seva velocitat lectora d'una manera més lúdica i adaptant-se al nivell de cada alumne.


Lectura rápida - screenshotCover artLectura rápida - screenshot













2 comentaris:

  1. Hola Jennifer,

    he estat llegint aquesta publicació i em sembla una bona eina per poder treballar la lectura a l'escola. Crec que és molt dinàmic, i amb un objectiu clar al darrera, la lectura ràpida. Tot i així, tinc els meus dubtes sobre aquest tipus de lectura. Està molt bé ensenyar als alumnes la rapidesa, però considero que és més essencial saber comprendre un text.
    Potser aquesta aplicació està destinada a la velocitat lectora, però abans hauríem de treballar en la comprensió lectora. Que creus tu??

    Gràcies!

    ResponElimina
  2. Hola Jennifer, jo també m'he estat mirant el post, i la veritat que l'app em sembla molt interessant. Penso que pot ser útil utilitzar-la per tal de que els infants tinguin rapidesa, però comparteixo opinió amb la Èrica. Ja que és molt important que els infants comprenguin el que llegeixen. Però igualment gràcies per les teves aportacions sempre serveixen d'ajuda.

    ResponElimina