dijous, 4 de juny del 2015

ArbolApp

Arbolapp és una aplicació oficial i totalment gratuita que et proporciona informació sobre 118 espècies d'arbres de la zona de la Península Ibèrica, Andorra i les Illes Balears. Cada espècie d'arbre conté els nom científic, nom comú, fotografies, curiositats, distribució en el mapa i una descripció de les característiques principals del arbre com el tronc, les fulles, les flors, etc.


Aquesta aplicació està creada amb la base de dades del Real Jardín Botánico del CSIC fet que dona validesa a tota la informació que aquesta aplicació conté.



L'apliacació un cop descarregada funciona sense necessitat de connexió a Internet. Això ens permet poder analitzar les espècies d'arbres en qualsevol moment i lloc, fins i tot durant una sortida al bosc.


La pantalla principal de l'aplicació té 4 apartats, Cerca guiada, cerca oberta, llistat d'espècies i Favorits.

  •  Cerca guiada: Serveix per identificar un arbre en concret i has d'anar indicant les característiques de les diferents parts del arbre, per exemple has de triar si te les fulles en forma d'agulla, amples o articulada. Després et pregunten per la mida de les fulles, etc. Cada pregunta actua com a filtre descartant així la resta d'espècies que no s'ajusten a les respostes.
  • Cerca oberta: Classifica els arbres segons la seva fulla, el fruit o les flors. Amb aquesta opció pots buscar un arbre a través de la seva característica més destacada.
  • Llistat d'espècies: Apareixen totes les espècies ordenades per ordre alfabètic i pots trobar-la a través del nom comú o el nom científic.
  • Favorits: Pots marcar les espècies que desitgis amb l'estrella i després es queden guardades a aquest apartat.



Aquesta aplicació pot entrar a l'aula des de l'àrea de Coneixement del medi natural ja que aporta molta informació i de qualitat sobre la flora del nostre país.

L'interactivitat que ens proporciona aquesta aplicació és limitada ja que el sistema dona resposta a l'opció que cliquem però ell és el que ens dona les opcions.

Segons la taxonomia de Bloom, aquesta activitat es trobaria dins de l'apartat d'analitzar ja que ens permet observar els arbres més detingudament i comparar les seves característiques.


2 comentaris:

  1. Hola Jennifer!
    Aquesta aplicació m'ha semblat molt autèntica. Crec que per fer segons quins projectes i activitats és molt fàcil d'utilitzar. La tindré en compte de cares a les meves classes. Gràcies per la informació!!

    ResponElimina
  2. Jennifer, aquesta aplicació em va semblar molt interessant des del moment que me la vas descobrir per fer el nostre PechaKucha! Penso que es pot treballar de moltes maneres amb els infants i també ens pot ser molt útil, ja que quan anem d'excursió introduint només les característiques d'un arbre l'aplicació ens diu quina espècie és. Gràcies. .

    ResponElimina