diumenge, 24 de maig del 2015

Facebook com a eina d'aprenentatge

Aquesta entrada va dedicada al document "Guía de Facebook para eduacadores". Aquesta iniciativa be recolzada per The education Fundation i ha sigut aplicada a Espanya a l'Escola Garbí Pere Vergés de Barcelona i Colegio San Patricio de Madrid.

Facebook, és una de les xarxes social més utilitzades a l'actualitat i ens permet connectar amb diferents persones, marques i organitzacions d'arreu del món.

Aquest projecte, pretén utilitzar Facebook com una eina d'aprenentatge social i digital a les escoles. Com? doncs creant un grup de Facebook on publiquin els deures, recursos per repassar conceptes, obrir debats sobre temes actuals, realitzar tutories amb la professora o entre alumnes. A més es poden fer intercanvis amb altres escoles
i d'aquesta manera facilitar les conversacions entre companys d'intercanvi a l'estranger. A l'hora de reforçar els continguts realitzats a classe, estan avançant en habilitats com la competència digital.

Crec que aquesta proposta és molt interessant treballar-la a cicle mitjà ja que, és en aquestes edats quan els infants comencen a sentir curiositat per aquesta xarxa social i volen crear-se un perfil. Introduir aquesta aplicació des de l'àmbit educatiu en comptes d'una prohibició pot ser útil per ensenyar a utilitzar aquest recurs de manera adequada.

També considero que Facebook hauria de fer una revisió del seu sistema i poder crear una variant en la que puguin participar menors d'edat sense el risc de que accedeixin a informació o material poc adequat per la seva edat.

I vosaltres que en penseu?

Per saber més sobre aquest projecte cliqueu sobre l'enllaç a Guía de Facebook para educadores





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada